2008. február 20., szerda

Marhapörkölt

Nos megkezdem az érdemi "munkát" a szombati-vasárnapi táplálékunkkal és hát ezzel kapcsolatban el is mondom, hogy nem a különleges receptjeimről vagyok híres, inkább a gyorsan elkészíthető finomságokról. Igyekszem minden nap főzni, amivel kapcsolatosan hétközben az az általános szabály, hogy ami egyik nap a vacsora, az a másnapi ebéd is. S mivel a munkaidőm fél6kor ér véget, így a sokfogásos vacsorákra nincs idő. Na de egyenlőre ennyi elég is, ime a recept, ami a marha korától függően nem éppen a leggyorsabban elkészíthető finomság:):

Vörösboros marhapörkölt
Apró kockára vágott vöröshagymát zsíron (!) megpirítjuk. Majd szórunk rá pirospaprikát (erőset is), majd rádobjuk a kockára vágott marhahúst és folyamatos kevergetés mellett addig pároljuk, amit levet nem enged. Adunk hozzá piros aranyat, egy felkockázott paradicsomot és felöntjük vörösborral. A marhahús korának függvényében főzzük. Én vizet nem adok hozzá, ha folyadékot kell pótolni, akkor vörösborral pótolom. Nokedlivel, csemegeuborkával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly