2008. március 10., hétfő

A hétvégi menüről

Eltekintve néhány kivételtől - mint amilyen az elmúlt hét is volt - főzök hét közben is. Persze hétvégén, főleg vasárnap azért komolyabbat. Olyankor azért két étkezés legalább otthon zajlik, sőt gyakran három is. Ezért jelenik meg a hétvége környékén egy bejegyzésben több recept, nem mondom, hogy ez jó megoldás, de számomra mindenképpen kényelmes;) Természetesen idővel igyekszem majd külön szedni a különböző fogásokat.
Az elmúlt héten szombaton is tartottam rossz szokásomat és nem főztem. Vasárnap viszont igen. Reggelizni az IKEA-ban voltunk, na nem csak ezért mentünk, de ha már ott jártunk, hát ettünk is. Ebédre hamis húslevest (családi gyors leves recept), illetve az NLC egyik fórumából való receptet készítettem el, amit a közzétevőről neveztem el, mert nem volt neve. Természetesen kicsit átdolgoztam a rendelkezésre álló hozzávalók és az ízlésünk szerint.

Hamis húsleves
Karikára vágott sárgarépát és zöldséget kevés zsiradékon megpirítunk (legjobb valamilyen szárnyas zsiradék), majd felöntjük vízzel adunk hozzá kevés delikátot, egy egész hagymát, esetleg sót. Majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. (Nálam ez még elvetemültebb fajtáknál sem tartott sosem tovább 30 percnél) Ekkor megkóstoljuk, utánízesítjük, végül levesbetéttel tálaljuk. Én a levesbetétet általában külön szoktam kifőzni, sima sós vízben. Esetünkben ez cérnametélt volt, amit Gumipapszli nagymamája készített.

ReaMami java
Csirkemellet szeletekre vágjuk, majd enyhén kikloffoljuk. Ezután fehérborssal, sóval fűszerezzük. Lisztbe mártjuk a szeleteket és egy baconnel kibélelt tepsibe fektetjük (nálam a bacon az egészség jegyében néha elmarad, ilyenkor olívaolajjal kenem ki a tepsit). A hús szeletek tetejére zúzott fokhagymát teszünk, majd beborítjuk őket lapkasajttal, végül tejszínnel bőségesen megöntözzük. Ebben a formájában akár egy napig is elvan a hűtőben, csak jót tesz neki az érés. Persze süthetjük azonnal is. Nekem légkeverésesben kb. 200 fokon 35-40 perc szokott lenni. Isteni krémes lesz.
Most natúr uborkasalátát és pirított krumplit kínáltam hozzá. De a krumplipüré is remekül passzol, ahogy azt már többször próbáltuk.

Desszertnek ezúttal aszalt gyümölcsöt ettünk, mert nem vágytunk semmi komolyabbra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly