2008. július 29., kedd

Sárgabarackos gombóc

Több oka is van a hallgatásnak, az egyik, hogy kevesebbet főzök, na jó nem is főzök szinte, mert kicsit diétázom. Gumipapszli hidegen, éttermi ételeken, na és a saját főztjén él:) azért, hogy engem megkíméljen a konyha kísértésétől:) Ma azért, miután a bomba riadó(k) ijedségét kihevertem és vártam haza a fociról főztem neki gombócot;) Most mirelit verzióban készült, de azért leírom, hogy mi az alap módszer:)


Barackos gombóc
Hozzávalók 15 gombóchoz: 0,5 kg burgonya, 2 dkg olvasztott vaj, 10 dkg liszt, 1 ek búzadara, 1 tojás, csipet só
A burgonyát héjában megfőzzük, héját lehúzzuk és burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a lisztet, a sót, a búzadarát, a tojást és közepesen lágy állagú tésztát gyúrunk. A hozzávalók mennyisége függ attól, hogy milyen minőségű a krumpli. Ezután kinyújtjuk téglalapokra vágjuk közepébe apróra vágott némi fahéjas cukorral elkevert barackot teszünk, majd gombóccá formázzuk. Amit nem főzünk ki azonnal azt tálcán egymástól megfelelő távolságra téve lefagyasztjuk. (miután megfagyott már mehet zacskóba)
A tészta szilvás gombóchoz, nudlihoz is remekül használható.

2 megjegyzés:

  1. Rúgd segbe Papit, hogy írja le ő a blogba miket készít magának. :-)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nem alkalmazok erőszakot:) Ír ő a munkája kapcsán eleget, megértem, hogy ide már nincs kedve írni...talán majd egyszer. A konyhában viszont nagyon ügyes, de írtam már korábban is, hogy gyakran főzünk együtt:D

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly