2008. december 17., szerda

Dzsungel étterem

Ahogy említettem a karácsonyi terveknél, tegnap este volt a céges karácsonyi vacsoránk a Dzsungel étteremben.

Az étterem megközelíthetősége az esti dugókra tekintettel nem éppen a legjobb. Akik BKV-val érkeztek pontosak voltak, az autósok kisebb nagyobb késésekkel futottak be. Parkoló helyet, a többség a Nyugati pályaudvar környékén talált, de volt olyan is, aki már a Lehet téren letette a kocsit és onnan inkább metróra váltott:) Az étterem közvetlen közelében csak Fortuna kegyeltjeinek van esélye parkolni szerintem.

23-an vettünk részt a vacsorán, és az Óceánt idéző teremben kaptunk helyet, ami a mi ízlésünknek kicsit túl meleg volt, illetve annak ellenére, hogy nem dohányzó nagyon füstös. (A mellettünk lévő helyiségben engedélyezett volt a dohányzás és nagyon átjött a füst:()


A kiszolgálásról felemás a véleményem. Mert részint nagyon jó volt, hogy folyamatosan foglalkozott velünk egy pincér, részint viszont elég nehéz volt felvenni vele a szemkontaktust, annak érdekében, hogy figyeljen rám, és nem csak nekem. De azért sikerült megoldanunk, hogy ne maradjunk szomjasak.

Az ételek felszolgálása kifogástalan volt, pillanatok alatt kaptunk mindannyian enni. Általánosságban tálakat kaptunk, csak a gluténérzékeny és a vegetáriánus kollega kapott külön. Előételnek vegyes ízelítő tálak voltak (Ropogósra sült apróhalak Vinaigrettes zöldségekkel, Csőben sült mandulás brokkoli vadrizzsel, Májpástétommal töltött gombafejek rántva Madeira mártással, Rántott kagyló párolt rizzsel) Én a májpástétomos gombát kóstoltam, nagyon finom volt, a többiek az egyéb finomságokat is nagyon dicsérték. Adagra akár főételnek is elment volna. (A képen a vega és a normál előétel látható)


A főfogásként négyszemélyes vegyes tálakat kaptunk, amik 6 embernek is bőven elegek lettek volna. A tálon: Rozmaringos sertésszűz vajas petrezselymes burgonyával, Ínyenc kardhal steak citromfüves garnélamártással , párolt rizzsel, Grill egyveleg sült kacsacombbal, kacsamellel, ropogós libacombbal, fűszeres csirkeszárnnyal meggyes piroskáposztával , hagymás törtkrumplival, Csirkemell paradicsommal, mozzarellával sütve, pirított zöldségekkel, rozmaringos burgonyával, Barackkal, gombával sajtos tejföllel töltött pulykamell párizsiasan vegyes körettel. Én az utolsó kettőt kóstoltam, amivel nagyon elégedett voltam. (Képeken a vega, gluténmentes és a vegyes tálas főétel látható)



A desszertnél már nem voltam olyan maradéktalanul elégedett, mert kicsit szegényesnek találtam a választékot (Vargabéles, Somlói galuska és Meggyes és túrós rétes). Tökéletes volt viszont az általam választott meggyes és túrós rétes, kellemesen langyosan tálalva, nem kiszárítva, egy-egy szép méretes szelet. (Ezt már elfelejtettem fotózni:$)

Én nem ittam alkoholt, de akik ittak, azok a röviditalokat (különösen a fütyülős málna pálinkát) és a borokat is nagyon dicsérték. Rövidekből fejenként egy járt, a többi italból korlátlanul fogyaszthattunk a vacsorához.


Szerintem árban is nagyon korrektek voltak, mert 6800 forint volt fejenként a vacsora a fenti paraméterekkel. Előre jelezték, hogy van 10% szervízdíj. A maradék ételeket pedig első szóra becsomagolták nekünk, így ma nagyon finom ebédje lesz a csapatunknak, mert tekintettel arra, hogy mennyi maradt, még nyugodtan jól fogunk lakni belőle mindannyian:)

Összességében teljesen elégedett voltam az étteremmel és biztos vagyok benne, hogy a párommal kettesben, esetleg barátokkal többesben még vissza fogok térni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly