2009. október 30., péntek

Sonkás bableves

Ahogy jön a hidegebb idő úgy kívánom egyre jobban a tartalmas leveseket. Most éppen egy gyors bablevesre esett a választásom, amire KáeM kérésre sonkát is tettem. Az alábbiak szerint készült.






Sonkás bableves
Hozzávalók: 1 kisebb répa, 1 marék zeller kocka, 1 kis fej vöröshagyma, 2 szelet sonka, 1 Bonduelle fehérbab konzerv, 1 marék szárított csipetke, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál keményítő, 1 csipet pirospaprika, só, 1 erős paprika
A répát, zellet és a hagymát megtisztítjuk. A répát félkarikára, a zellert, hagymát és a sonkát kockára vágjuk. A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a répát, zellert és sonkát is. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk az erős paprikát és félpuhára főzzük a zöldségeket, ekkor hozzáadjuk a szárított csipetkét. Mikor már ez is majdnem teljesen puha beleöntjük a babot (a levét nem) és elkészítjük a habarást (a tejfölt kikeverjük a keményítővel és a pirospaprikával). A habarást a levesből kimert lével megfelelő hőmérsékletre hozzuk, majd besűrítjük vele a levest.

Nagyon finom lett így, kíséretként túrós és almás palacsintát készítettem. Na jó a túrókrémet KáeM keverte (túró, cukor, vaníliás cukor és sok mazsola). 

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly