2009. október 30., péntek

Sonkás leveles tészta tekercs

Ahogy egyre hidegebb lesz odakint, úgy kívánjuk egyre jobban a meleg ételeket. Most nem pizzát készítettem, hanem – Mirelle ihletésére – leveles tésztát töltöttem. Csináltam már hasonlót többször. Most ismét két féle készült, lett egy adag fahéjas csiga (5 dkg vaj, 1 ek barna cukor, 1 kk fahéj) és egy adag sós tekercs, utóbbi egyben sütve, utólag szeletelve.






Sonkás leveles tészta tekercs
Hozzávalók: egy csomag leveles tészta fele, vékonyan szeletelt parasztsonka, lapka sajt, tojás
A fél leveles tésztát kinyújtjuk és betakarjuk vékonyra szeletelt parasztsonkával, betakarjuk lapka sajttal. Két végén behajtjuk és amilyen szorosan csak tudjuk feltekerjük. Villával megszurkáljuk, felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben arany színűre sütjük. Várunk, amíg kicsit kihűl (ezt a legnehezebb), majd szeleteljük és jól megesszük. Langyosan a legfinomabb. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly