2010. szeptember 12., vasárnap

Macska törvények

Mert régen írtam a kisasszonyról, s régen mutattam képeket, pedig a kis - Mirelle jellemzésével élve - öntudatosról folyamatosan készülnek a fotók. Kékkel kommentáltam a törvényeket a saját tapasztalatokkal:)
A macskatulajdonosok pontosan tudják, hogy ezek az állatok a saját világukban élnek, és ennek a világnak megvannak a külön fizikai törvényei...

A Macska - Mágnesesség törvénye
A ruhák színük sötétségével egyenes arányban vonzzák a macskaszőrt. A fekete szőrt értelemszerűen a világos színű ruhák vonzzák ugyanilyen arányban. Hát igen, a viszonylag világos szőrű Jade mellett a fekete ruháknak esélyük sincs...amúgy meg minél természetesebb az anyag annál jobban vonzza a szőrt. Zsák számra vesszük az IKEA-ban a ragacsos hengerelőt (nem tudom mi a pontosabb neve).

A Macska - Tehetetlenségi törvény
Egy nyugvó állapotban lévő macska egészen addig nyugalomban marad, amíg egy külső fizikai erő ki nem mozdítja - mint például egy kinyíló konzerv vagy egy futkosó egér hangja. Nálunk még a legtöbb esetben ilyen az is, ha közelítünk felé, na meg persze a csomagkötöző műanyag szalag...ennek minimális megmozdulására is azonnal reagál bármit is csinált éppen...igen, még a kaját is ott hagyja. Egyébként rejtély számomra, hogy a sok konyhai tálka csörgése közül honnan tudja mindig annyira pontosan, hogy adott pillanatban éppen az ő tálkája csörren meg:)

A Macska - Termodinamika törvénye
A hő általában a melegebb test irányából áramlik a hidegebb felé, kivéve a macskák esetében, hiszen minden hő kivétel nélkül az ő testükbe áramlik. Ahogy hűvösödik az idő, Jade úgy fázik egyre jobban...az erősítő pedig kellemesen meleget áraszt amikor megy, ezért szeret fölé ülni, ami csak azért vicces, mert így a tv elé ül le, s hát eléggé kitakarja a képet, sőt sokszor játszani is akar a képernyőn látható dolgokkal.

A Macska - Dobozkitöltési törvény
Egy adott szobában található bármely doboznak vagy zacskónak a lehető legkisebb időegység alatt egy macskát kell tartalmaznia. Teljesen mindegy milyen kicsi ez a zacskó, a most öt és fél kilós kisasszony simán belehajtogatja magát:)

A Macska - Megnyúlási törvény
A nyújtózkodó macska mérete egyenesen aránylik az alvással töltött idővel.

A Macska - Megnyúlási törvény II.
A macska pont akkora távolságra képes kinyújtani a testét, amely távolságban érdekes/ ehető tárgy található. Esetleg érdekes dolgot rejtő szobának az ajtókilincse található.

A Macska - Alvási törvény
Egy macskának minden lehetséges esetben emberi testhez simulva kell aludnia, amely esetben az embernek okozott kényelmetlenség egyenesen arányos a macska komfortérzetével. Hát igen... nyáron amíg meleg volt, nem aludt velünk. Az első picit hidegebb óta ismét velünk alszik, ezért is hasznos az 180x200-as ágy...mi alszunk ketten kb. a felén, a hölgyemény a többi részén:)

A Macska - Akadály törvénye
Egy macskának mindig olyan pozícióban kell a padlón (vagy bárhol) feküdnie, hogy a lehető legtöbb emberi láb (vagy egyéb testrész) útjában legyen. 


A Macska - Hűtőnézés törvénye
Ha egy macska elég hosszan nézi a hűtőszekrény ajtaját, akkor valaki odamegy és kivesz valami ehetőt. Meglepő, de Jade nem hűtőmániás, szóval ez a törvény nálunk - egyenlőre legalábbis - nem él.

A Macska - Térfoglalás törvénye
A legkényelmesebb pontot bármilyen adott szobában a macska foglalja el. Néha:) De Szőrcsomónk inkább a számunkra legkényelmetlenebb helyeket foglalja el, aka mosogatás közben a mosogató szélét, hogy ne férjek oda;)

A Macska - Szőnyeg összeférhetetlenségi törvény
Egy szőnyeg nyugalmi állapota nem haladhatja meg az egy percet. Fogalmazzunk úgy, hogy nyugalmi és szőrtelenségi állapota:) 

A Macska - Bútorérték törvény
A macska vágya a körömélesítésre egyenes arányban nő a bútor értékével. Kopp-kopp-kopp, de nem rongálja sem a drága, sem az olcsóbb bútorokat, csak a kaparófákat nyúzza ebből a célból. (Ja meg néha a mi bőrünket:P)

A Macska - Földetérés törvénye
A zuhanó macska mindig a lehető legpuhább helyre érkezik, rendszerint egy gyanútlan ember hasára. Vitathatatlan...volt már, hogy erre ébredtem, percekig nem kaptam levegőt.

A Macska - Tabletta törvény
Minden, a macska szájába helyezett tabletta elegendő energiával rendelkezik, hogy azonnal elérje a szökési sebességet. Annak ellenére, hogy tényleg utálja a tablettákat, mégis odavan minden apró bogyóért/vitaminért amit mi emberek szeretnénk bevenni.

A fenti törvényeket mailben kaptam, de megjelent Almánál is.


4 megjegyzés:

  1. És beképzelt, mert tudja magáról:D De nagyon imádjuk, még az ilyen éjszakák után is, mint a tegnapi, amikor nem hagyott aludni;)

    VálaszTörlés
  2. Jót nevettem:) Ismerős dolgok, nekem is van egy babzsák macska:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép cicád van, és jók a képek is róla!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly