2010. szeptember 14., kedd

Marinált paprika

Elfelejtettem bogyiszlói paprikát venni a csülökhöz (anyu féle szállítmány meg még nincs kész), de emlékeztem, hogy tavaly szüretkor anyuék alkottak egy hirtelen marinált verziót. Gyorsan felhívtam és megkérdeztem hogyan készült.



Marinált paprika
Hozzávalók: paprika bogyiszlói vagy vastag héjú, víz, só, olaj, fokhagyma, ecet
A vízet ízlés szerinti mennyiségű sóval, ecettel, zúzott fokhagymával és egy löttyintésnyi olajjal felforraljuk. A paprikák magjár kiszedjük és negyedekre vágjuk, majd beletesszük a lébe. Minél tovább áll, annál jobban átjárja a lé íze, de hirtelenjében is finom.

3 megjegyzés:

  1. Forrón kell beletenni, vagy meg kell várni, míg kihül a páclé?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Forrón kell beletenni, de uána le kell kapcsolni a hőforrást:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly