2010. szeptember 15., szerda

Sajtos kukoricafőzelék

KáeM összeszedett valami gyomorkórságot, így ma kímélő vacsorát készítettem (főtt krumpli...azért kevés szalonnával és hagymával, hogy legyen valami komolyabb is a pocakban). Holnap ebédre viszont mindenképpen ki kellett találnom valamit, ha nem akarok éhezni a munkahelyen. Bár már van ismét menzánk, de a hétre kellemes ebédtársaságom van;) Főzelékre esett a választásom, s már régóta tervben volt a kukoricafőzelék, hát most végre el is készült. Amennyire megkóstoltam nagyon finom lett, bővebben holnap ebédre:)



Sajtos kukoricafőzelék
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek olíva olaj, 1 kis tál mirelit kukorica (kb. 15 dkg), 2ek  tejföl, 2 medvesajt, só, bors, 1 kis marék zöldpetrezselyem aprítva
Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olíva olajon megpirítjuk. Rádobjuk a kukoricát, hozzáadjuk a medvesajtot, fűszerezzük, kevés vizzel felöntjük és puhára főzzük. Pont annyi idő kell neki, míg a sajt kellően megolvad. Ekkor hozzáadjuk a petrezselymet és a tejfölt. Összeforraljuk és már tálalhatjuk is. Nálam fasírt került hozzá a fagyasztóból.

4 megjegyzés:

  1. Kukoricából bármit, bármennyit, bármikor!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nagy ötlet, finom lehet

    VálaszTörlés
  3. Tetszik ez a kukoricafőzelék ötlet, miért is ne! Miért csak köretnek, salátának igaz? Érdekes, hogy ebből nem terjedt el, de én ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  4. Mekkora ötlet! :)
    Expresszbe mentettem!
    Köszönöm.

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly