2010. szeptember 24., péntek

Tölgyfa Csárda feet. Figula Pincészet

Az idei céges szervezetfejlesztős rendezvényünk keretében két (najó majdnem három) vendéglátó egységről is beszámolhatok, méghozzá mind a kettőről igen pozitívan.

A Tölgyfa Csárdával  és a Figula pincészettel is a jó kapcsolat már a szervezéssel indult. Nagyon rugalmasan és ötletesen álltak hozzánk és ezt igazán szerettem. Akkor még csak sejthettem, hogy a közösen prezentált borvacsora is tökéletes lesz.




A parton lévő hoteltől a Figula pincészetig városnéző kisvonattal jutottunk fel (ennek megszervezésében is az étterem segített). A pincészetnél friss krumplis pogácsával és könnyed(nek tűnő) illatos fehér borral (Muscat Lunel 2009) vártak. Rövid ismertetőt hallottunk a borvidékről, a pincészetről, majd megnéztük a szüret hevében „égő” pincét. Ezután pedig átsétáltunk az étterembe...pár lépés csak:)


Az étteremben a félig nyitott teraszon kértük az elhelyezést, amit nem is bántunk meg, annál is inkább, mert amikor hűlt az idő becsukták, s a hősugárzókat is bekapcsolták.

Rajtunk kívül még egy komolyabb méretű német túrista csoportot is vártak. Nekik cigányzene és cigány folklór műsor is gondoskodott a szórakozásukról (persze így némileg a miénkről is).

A menü és a hozzá kínált borok a következők szerint állt össze:


Újházy tyúkhúsleves - Csopaki Olaszrizling Selection 2008



Hortobágyi palacsinta - Merlot Rosé 2009 Új Generáció


Pácolt mangalica tarja hagymás tört burgonyával és Káposztás rétessel - Bordoma 2008/ III 2008 (Cabernet Sauvignon -Cabernet Franc- Merlot)


Szilvás pite gyümölcs öntettel - Tihanyi Cabernet Franc Válogatás 2008

Tökéletes volt, nem is tudnék semmire kritikai észrevételt tenni (ha csak azt nem, hogy nem sikerült kideríteni, hogy pontosan milyen is volt az a gyümölcs öntet a szilvás pitén, s ez az egész csoda hogyan késült;)). Csak így tovább, ilyen finom ételekkel és ilyen lekesedéssel. Én egész biztosan fel fogom keresni magánszemélyként is őket.

Számomra kedves mozzanat volt még, hogy amikor helyet foglaltunk, megérkezett az étterem két cicája is, akik egészen addig nem is hagytak minket el, amíg a tányéron lévő maradékokat meg nem kapták. :D

/A borok képeinek összevadászása nem volt egyszerű feladat…szóval végülis ez egy kritikai észrevétel a pincészet részére, hogy nem lenne hátrány, ha a honlapjukon a frissebb boraik is megtalálhatóak lennének;)/ A külső fotókat mind a pincészetről, mind az étteremről a saját honlapjukról vettem.


1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly