2010. október 12., kedd

Lusta asszony rétes

Nagyon szerettük anno anyuval sütni, mert nagyon gyorsan elkészült, akkor is, ha hirtelen esett be vendég. Most egy zöldborsó leveshez készült második fogásnak. Így is remeül megállta a helyét. Én az alábbi mennyiséget egy 15x26 cm-es jénai tálban sütöttem meg. Anyuval ennek a duplájával dolgoztunk és persze nagyobb tepsivel;)


Lusta asszony rétes
Hozzávalók: 2 dl liszt, 1 dl cukor (most barna), 1 tk sütőpor, 5 dkg vaj, 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 2,5 dl tej
Elkészítés: A lisztet, a cukrot és a sütőport összekeverjük, majd a tepsibe beleolvasztjuk a vaj felét és az összekevert liszt felét rászórjuk. Ezután rádobáljuk a túrót, majd a liszt másik felét és rádobáljuk a maradék vajat. A tojásból, a vaníliás cukorból és a tejből készült keveréket ráöntjük a tetejére. Ezután előmelegített sütőben szinesedésig sütjük.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly