2010. október 29., péntek

Mangós kocka


Próbáltam indiai jellegű desszertet keresni. Ez szerintem sikerült is. Ezt a desszertet tervezem karácsonyra is krémes édességnek. Bár lehet, hogy akkor más gyümölccsel fogom elkészíteni. A recept sárgabarack/maracuja kocka néven futott az nlc-n, nem pontosan így;)

Mangós kocka
Hozzávalók 20x30 as tepsihez: 3 tojás, csipet só, 3 ek  nádcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 3 púpos ek liszt, 1 csipet sütőpor, 0,5 liter mangólé, 1,5 csomag pudingpor (nálam 1 vanília és fél tejszín ízű), 2 dl HULALA , csoki reszelék
Tojásfehérjét egy csipet sóval felverjük, közben a cukrot és vaniliás cukrot lassanként hozzáadunk, amikor már kemény, egyenként a sárgáját is hozzá adjuk, belekeverjük, majd óvatosan elkeverjük a hozzászitált liszttel és sütőporral. Egy kikent tepsibe öntjük és mint a piskótát, sütjük. A mangó a pudingporral csomómentesre  keverjük, majd felforraljuk, kicsit hülni hagyjuk, majd ráöntjük a pudingot a piskótára. Kb. 45 percig hütjük. A tejszint felverjük és a kihült mango pudingra kenjük. Tetejét megszórjuk csoki reszelékkel.

2 megjegyzés:

  1. Szép ez a süti!
    A mangólé alatt szénsavas üditőitalra gondolsz?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm:) A mangólé alatt rostos mangólevet értek (Happy Day márkájút lehet kapni).

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly