2010. október 4., hétfő

Rozsos túrós pogácsa

Ismét egy kicsit egészségesített recept. És még számtalan fog érkezni, hiszen - sajnos - nem rövid távú dítéról van szó, hanem komoly életmódváltásról. De azért bizonyos okok miatt nem bánom, mert így lehet kísérletezni, hogy mit hogyan is lehet átalakítani:)


Rozsos túrós pogácsa
Hozzávalók: 10 dkg tk rozsliszt (RL 190, vitamill), 15 dkg kenyérliszt (BL80), 25 dkg margarin, 25 dkg túró, 1 kk szárított élesztő, ízlés szerint só
Tetjére: 1 tojás, némi sajt
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd felvert tojással megkenjük. Mindegyik tetejére teszünk egy kis kocka sajtot, majd 200 fokos sütőbe toljuk és a sajt pirulásáig sütjük.
Finom lett, de leközelebb kevesebb margarinnal és több rozsliszttel is meg fogom próbálni.

3 megjegyzés:

  1. Nahát, egy srófra járt az agyunk :-)
    Én is épp a hétvégén sült rozslisztes pogácsáról írtam.
    Eleve felesbe használtam, de egyszer még kipróbálom csak rozsliszttel is. Fantasztikus íze van!

    VálaszTörlés
  2. Vica, díjat kaptál tölem, kérlek nézzél be a blogomra;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly