2010. november 30., kedd

Lecsó – kiszámolva

Semmi újdonság, egyszerűen csak kiszámoltam pontos mennyiségekkel, alkottam egy új fotót és ezt már elég oknak érzem arra, hogy újra publikáljam...ígérem nem játszom ezt el mindennel, csak azzal, ahol pontos mennyiségek nélkül került fel az eredeti recept (ez már eleve micsoda gaztett:P)



Lecsó
Hozzávalók:
5 dkg hagyam (CH 4,2 g)
32 dkg natúr lecsó a fagyasztóból (saját eltevés: 12 dkg paradicsom – CH 4,8 g és 20 dkg paprika – CH 6,0 g)
8 dkg rizs (CH 65 g – a zacskón lévő értékek alapján)
3 db tojás (CH 0,9 g)
4 db Sága Sajtli (CH 0,0 g)
A tálalához adagonként: 2 szelet Ceres Graham kenyér ( CH 18,6g) és 2 evőkanál tejföl (kb. CH 0,76 g)

A rizst kevés olajon megfuttattam, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntve, alacsony fokozaton puhára pároltam. Közben a hagymát apró kockára vágtam és egy evőkanál olívaolajon megfonnyasztottam. Ráborítottam a natúr lecsót (még kicsit fagyott volt), hozzáadtam a felkarikázott virslit és kevés vizet, sóztam, majd addig főztem, míg a virsli meg nem puhult. Ekkor hozzákevertem a felvert tojásokat és magasabb fokozaton megsütöttem rajta, végül hozzákevertem a rizst. Egyet rottyantottam rajta, majd kenyérrel és némi tejföllel tálaltam.

A lecsó, ha csak az alapállást nézzük lehetne a cukorbetegek egyik sztáreledele is, hiszen lényegében csak olyasmi van benne, amire alapjárton nem is számolunk szénhidrátot. Azért így feltúrbozva sikerült elérni a szükséges mennyiséget:) 1 kicsi adag, 2 szelet kenyérrel és két evőkanál tejföllel összesen 39,6 g szénhidrátot tartalmaz. (Főzés közben megadta magát a mérlegem, így a kész ételt már nem tudtam lemérni, de a 300 ml-es dobozban kényelmesen elfér egy adag.)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem a lecsót...
    Csak ezeket a ch-kat ne kéne folyton számolgatni, ezt már nem annyira szeretem. Köszi, hogy te megtetted, és megosztottad velünk. :))

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly