2010. november 14., vasárnap

Pezsgős csirke


Valami nem szokványosat szerettem volna készíteni, ha már az elmúlt hét még a szokásosnál is gyatrábbra sikeredett gasztro témában. Sikerült teljesíteni a tervet. Nagyon finom lett, biztosan előkerül máskor is.



Pezsgős csirke
Hozzávalók: 1 csirkemellfilé, 1 póréhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, szerecsendió, 1 üveg pezsgő (én félédest használtam), 2 dl tejszín, 1 púpos ek keményítő
Elkészítés: A vajat  egy serpenyőben megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a félkarikára vágott póréhagymát (a zöld részét is felhasználjuk). Enyén sózzuk. A csirkemellet medalionokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és a hagymás vajhoz adjuk és mind két oldalát fehéredésg sütjük. Ekkor hozzáadjuk a pezsgőt és a tejszínt, majd lassú tűzőn felforraljuk, közben hozzáadjuk a szerecsendiót. Amikor a hús megpuhult, akkor kiszedjük és a mártást átszűrjük, a hagymás részt kevés lé hozzáaadásával botmixerrel krémesítjük, majd a többi lével és egy kanál keményítővel kiforraljuk (ha szükséges utánízesítjük, esetleg némi cukorral javítunk a fanyarságán). Hozzáadjuk a hússzeleteket és összemelegítjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. A kép is nagyon tetszik a csirke is nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom Biankához. A fotó is csodás, a tálalás is, a recept is! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly