2010. november 29., hétfő

Póréhagymakrémleves

Múlt héten a főnökasszonyom nagy hirtelenjében két levesről is mesélt, amiért a családja odavan. Még csütörtökön kerítettem alapanyagot mind a kettőhöz. Aztán szombatra terveztem ezt a levest, úgy látszik kicsit családunkon valami fúra kórság tőrt ki, bár Anyósom és Sógornőm nem csak tervezte, hanem meg is főzte. Nálam ma került rá sor és mennyei lett, nálunk is kedvenc. Köszönet érte itt is:)



Póréhagymakrémleves alá Piroska
Hozzávalók:
20 dkg póréhagyma (CH 12,6 g)
1 ek olívaolaj (CH 0,0 g)
Só (CH 0,0 g)
Bors (CH 0,0 g)
Szerecsendió (CH 0,0 g)
1 dl tejszín (Ch 3,9 g)
1 ek (2 dkg) étkezési keményítő (CH 1,7 g)
1 l víz (CH 0,0 g)
Tálaláshoz: 3 szelet Ceres Graham kenyér (CH 27,9g), 3 szelet trappista sajt (CH 0,0 g)

A póréhagymát vékony karikára vágjuk, majd kevés olívaolajon megdínszteljük. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve puhára főzzük. Ezután leszűrjük, kevés folyadékot rajta hagyva, a szerecsendiót, a keményítőt és a tejszínt hozzáadva botmixerrel krémesítjük. Annyit öntünk visszahozzá a főzővízből, hogy a kívánt sűrűségű legyen (nálam 4 dl ment rá vissza és eleve a krémesítséhez hagytam rajta egyet), egyet forralunk rajta, majd megpirított szív alakúra szagatott, vékony sajtszeletettel megkoronázott pirítóssal tálaljuk.

Ez három 3 dl-s adag lett, így egy adag 6,1 g + 9,3 g (16,2 g) szénhidrátot tartalmaz. Így a 40 g szénhidrátos vacsorához még belefért  a három szilvalekváros derelye egy 1 tk nádcukorral megszórva (24,7 g szénhidrát összesen). A tejes vacsora így 40,9 g szénhidrát lett.

3 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly