2010. november 1., hétfő

Túrógombóc

A tartalmas leves után egy gyors második fogásnak készült. Az alábbi egy nagy adag, leves után fogyasztva a fele is elég négy személynek.

Túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg túró, 2 tojás, 10 csapott ek búzadara, 2 ek fruktóz, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tk vanília kivonat
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk és amíg a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk állni hagyjuk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk belőle és lobogó enyhén sós vízben kifőzzük, végül megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában. Mi csokiöntöttel ettük, de természetesen hagyományosan cukorral kikevert tejföllel is nagyon finom.

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly