2011. január 30., vasárnap

Krumplis-sajtos pogácsa


Pogácsából nem lehet elég fajtát kipróbálni...legalábbis szerintem. Ezúttal ismét egy krumplis változat került elő, de most hajtogatva.


Krumplis-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg kenyérliszt (CH 381,5g)
2 dl tejföl (CH 7,4g)
1 ek só (CH 0,0g)
1 tojás (CH 0,6g)
5 dkg reszelt ementáli sajt (CH 0,8g)
2 db közepes krumpli (15 dkg – CH 30,0g)
10 dkg vaj (CH 0,5g)
2,5 dkg friss élesztő (CH 0,0g)
A kenéshez: tojás (én megtartottam egy keveset a belerakottból, mert elég méretes darabom volt)

A krumplit apró kockára vágjuk és puhára főzzük. Majd villával összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ezalatt egy tálba készítjük a többi hozzávalót és a krumplit is hozzáadva alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk (nálam BB dolgozott vele). Ha nagyon kemény lenne a tészta adhatunk még hozzá kevés tejet, nekem nem hiányzott. Ezután lisztezett deszkán letakarva duplájára kelesztjük. (Én ezen a ponton a tészta felét bezacskóztam és a fagyasztóba tettem egy későbbi alkalomra) Kisodorjuk, majd 15 perces szünetekkel kétszer meghajtogatjuk. Ezután ismét sodorjuk, tetejét jól beirdaljuk, szaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tetejét tojással megkenjük, majd 200 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

14 db lett a fél adagból, tehát egy db 15 gramm szénhidrátot tartalmaz. Szóval két darabból megvan egy vacsora...az új kedvenc teánkkal kiegészítve: 


Gárdonyi Teaház darabos gyümölcstea az Erdők Gyümölcseivel (teljesen finom édesítés nélkül is, fél literhez három teáskanál teát felhasználva, de egy teáskanál virágmézzel még jobban kijönnek az ízei).


1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly