2011. február 6., vasárnap

Krumplipüré – kiszámolva


Ismét egy egyszerű és nagyszerű, na meg gyakori fogás kiszámolva.

Krumplipüré
Hozzávalók:
75 dkg tisztított kockára vágott krumpli (CH 150g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
5 dkg vaj (CH 0,3g)
só, bors, szerecsendió (CH 0,0g)

A krumplit sós vízben puhára főzzük. Majd leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük, úgy, hogy a vajat is hozzáadjuk. Ezután jöhet a teljföl, a bors és a szerecsendió, majd fakanállal a habosra keverés.

Ez számunkra 6 adag. Így egy adag (1 merőkanálnyi mennyiség) 25,7 gramm szénhidrátot tartalmaz. Anyósom tejföllel és margarinnal készíti. Anyu tejjl és vajjal, néha csinálta a tej helyett tejszínnel is (és újra forralta a habosra keverés után). A tejföl plusz vaj kombó lett nálunk a nyerő, vagyis innen is egy kicsit, meg onnan is.;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly