2011. február 13., vasárnap

Lilahagymás majonézes krumpisaláta


A görög étteremből maradt húshoz akartam valami szaftosabb köretet, így esett a választásom a majonézes krumplisalátára. Nagyon jól passzolt hozzá. Viccesen alakult a napunk...görög ebéd, hozzá görög film (Görögbe fogadva), majd desszertnek görög eper (Lidlben akciós!), végül pedig a tegnap vásárolt kidertojásból is egy görög játék került elő...”Nagyon görög”:D:D:D


Lilahagymás majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
6 kis szem burgonya (25 dkg – CH 50g)
5 dkg lilahagyma (CH 4,2g)
5 dkg light majonéz (CH 4,5g)
10 dkg tejföl (CH 3,8g)
só, bors (CH 0,0g)
A krumplit alaposan megmossuk, majd héjában feltesszük főni. A vízbe teszünk némi sót és egy kevés ecetet is. Amíg a krumpli fő, addig a lilahagymát apró kockára vágjuk, lesózzuk. Kikeverjük a majonézt a tejföllel és a borssal. A krumplit meghámozzuk és félkarikára vágjuk, majd óvatosan mindent összeforgatunk. Hűtőben pihentetjük fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek. (Kell neki azért 2 óra)

Ebből a mennyiségből 2 adag lett, tehát egy adag: 31,2 gramm szénhidrát. A fetával töltött hús nem tudom mennyi lehetett, de szerintem belefértünk az 50 grammba nagyjából a desszerttel kiegészítve is (25 dkg eper – CH 18g + 1 dkg porcukor – CH 10g = 14g/adag).

2 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly