2011. március 2., szerda

Krumplis tekercs

Maradt vasárnapról egy nagyobb adag krumplipüré, a takarékosság jegyében gondoltam nem hátrány, ha felhasználom. És tényleg nem volt hátrány, mert jó lett. A szénhidrát számolásnál a krumplipüré esetében a korábbi számolásból indultam ki. 


Krumplis tekercs
Hozzávalók:
37 dkg krumplipüré (CH 61,7g)
37 dkg liszt (CH 282,3g)
10 dkg vaj (CH 0,4g)
1 tojás (CH 0,6g)
fél kocka friss élesztő (CH 0,0g)
só (CH 0,0g)
kb 1 dl tej (CH 4,6g)

kevés felvert tojás és 5 dkg reszelt sajt a tetejére (CH 0,8g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kisodorjuk és harmadolva meghajtogatjuk. Hagyjuk duplájára kelni, majd ismét kinyújtjuk és meghajtogatjuk, és hagyjuk újra megkelni. Kisodorjuk és feltekerjük. Felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk és 200 fokra (légkeverés is!) kapcsolt sütőbe toljuk. A sajt pirulásáig sütjük. Nálam ez 30 perc volt a hideg sütővel. 


16 szép méretes csiga lett a fenti adagból, így egy csiga 21,9 gramm szénhidrátot tartalmaz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly