2011. április 10., vasárnap

Kókusztejes kókuszgolyók

Ránézésre pont olyan, mint a hagyományos, ízre azért egy picit más. Ez lett a vasárnap sztár édessége, azt hiszem kétszer ekkora adagnak is lett volna helye a pocakokban, de majd legközelebb:) A recept a neten látott több verzió saját hozzávalóimra történő optimalizálással született. Azt hiszem általánosságban átállunk erre a verzióra, mert lényegesen gyorsabban megvan, mint a hagyományos margarinnal készülő változat.


Kókusztejes kókuszgolyók
Hozzávalók:
2 dl kókusztej (CH 7,0g)
20 dkg darált háztartási keksz (CH 146,4g)
1 dkg kakaópor (CH 1,1g)
5 dkg vaníliás porcukor (CH 50g)
3 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz (CH 1,9g)
A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével összekeverjük (a kókusztejet érdemes lassan adagolni, mert a szükséges mennyiség függ a kókusztej sűrűségétől is), majd rövid időre hűtőben pihentetjük. Ezután nedves kézzel golyókat formázunk és kókuszreszelékben meghempergetjük. Fogyasztásik hűtőben tartjuk.

CH összegző:
24 db összesen: 206,4 gramm
1 db: 8,6 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly