2011. május 28., szombat

Lao Sichuan - 老四川 - kínai étterem

Azt hiszem nem nagy titok, hogy A. és Cs. párossal töltöttük ismét az estét. Az éttermet is természetesen ők választották. Helyileg nagyjából a világ vége után két sarokra van;) S az odaút garantáltan jótékony hatással van a vesekövekre:P (Pontos címmel nem szolgálhatok, mi sem gps-el mentünk, de talán annyi, hogy Népliget környéke - jó tágan értelmezve - és Fertő utca elég lehet megtalálni....vagy nem:P Honlapot itt sem találtam.)

A leves egyben
Kitálalva
Szokásos kínai étterem (aka büfé) feeling, bár az asztalok talán kicsit kevésbé ragadnak, mint általában, kínai szakértő párosunk szerint mégis ez a legautentikusabb kínai étterem a nagy faluban. Az ÁNTSZ és az APEH (vagy nem is tudom követni most éppen hogy hívják), sírva menekülne...előbbi a vendégek között glasszáló kutya (Petike), a családtagként kezelt vendégek (lényegében részben magunkat szolgáltuk ki...vagyis A. szolgált ki), míg utóbbi a kiemelkedően pedáns papírfecnire írt számla miatt. Sebaj, minket ezt kevésbé zavart.

Veszett csípőssség:)
Étlapból kapásból egyetlen darabot kaptunk, azt is A.-nak adták rögtön, pedig akkor még nem került elő a tulajdonos, akit jól ismernek és akivel ékes kínai nyelven kedélyesen el is csevegtek. Nem gond ez sem, úgyis rá bíztuk volna a választást. A. nem ismer mértéket...ezúttal 7 féle ételt rendelt nekünk...hogy konkrétan mit is, az nem egyszerű, mert hogy többnyire nem is az étlapról rendelt, így csak nagyjából a fogásokról:

Szalonnás történet
Részemről kóstoltam a levest, amiben nem igazán sikerült azonosítani a zöldségeket...szárzellert mindenképpen feltételeztem benne. Nekem tetszett az íze, bár a tofu mint olyan kimaradhatott volna, de becsületemre válik, hogy ismét megkóstoltam és ismét nem lettünk barátok.

Gong bao csirke
A gong bao csirke az eddig kóstoltak közül tényleg itt volt a legfinomabb, ahogy azt A. is mondta. S a bárány is nagyon jól sikerült darab volt, kevéssé kiszárítva, mint az eddig kóstolt változatok. A teafüves csirkénél nem tetszett, hogy egyrészt túl nagyok voltak a falatok, másrészt pedig teljes mértékben behatárolhatatlan volt, hogy a csirkének melyik részéből készült. A szalonnás történet finom volt, de mire komolyabban összebarátkoztunk volna, már erősen telítődve voltam a csirkével. A szuper csípős finomságot én nem kóstoltam, de KáeM - miután az első falattól nem sikerült megfulladnia, kitartó próbálkozás árán sem - nagyon jónak minősítette. A padlizsán érdekes volt...számomra meglepő módon ez volt az első olyan kínai étteremben kóstolt padlizsán, amitől nem varázsolódtam el azonnal...hiába ízlések és pofonok. Köretnek mindenhez sima főtt rizst kaptunk.

Teafüves csirke
Előételnek még kaptunk pirított sós mogyorót (amin a vékony barna héj még rajta van) és csípős káposzta salátát ezek is nagyon finomak volt.

Padlizsános fogásunk
Nagyon rendesek voltunk, mert a leves kivételével mindent pálcikával fogyasztottunk...bár ha A. nem hoz kanalat a levest is ehettük volna pálcikával:P Így maradt a klasszikus kínai leveses kanálka. 

Bárányos finomság
Árkategóriára félúton van a büfé és az étterem között. A fenti ételekért, három fél literes kóláért és két üveg sörért, ha jól emlékszem 13ezer forint körül fizetett A. Mi pedig ezúton is köszönjük szépen a meghívást.

Hogy újra elmegyünk-e az étterembe az nagyban függ az emlegetett párostól, mert hogy én tuti nem találnék újra oda:D

2 megjegyzés:

  1. A Wikimapián jelölve az étterem, így könnyebben megtalálható, hol van:
    http://wikimapia.org/#lat=47.4736423&lon=19.123297&z=17&l=21&m=b&show=/22971936/Lao-Sichuan-k%C3%ADnai-%C3%A9tterem-%C3%A9s-b%C3%BCf%C3%A9

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly