2011. május 4., szerda

Sajtos kocka

Az úgy volt, hogy ma vendégek lesznek, akik rendeltek is vacsorát. (Svédhúsgolyó) Aztán hirtelen közbejött egy betegség, így a látogatás elmaradt. Pedig én készültem, az alábbi sós rágcsálnivalóval és két édességgel is...ezekről mindjárt. Hogy ne érje tragédia a sok finomságot egy részét ismét lepasszoltam a szomszédasszonynak...nem láttam könnyeket a szemében a szállítmány miatt;)

És akkor tényleg az alábbi kockáról. Az esküvőnkön isteni sajtos kocka volt, kunyeráltam a receptet, de nem kaptam meg, most viszont Szemirámisznál találtam ezt és hát húúúú, meg haaaaaa és nagyon szépen köszönöm. Nagyon gyorsan készen van és nagyon finom. Az még tesztelés alatt, hogy holnap reggel is ilyen finom lesz-e. Mindenesetre Jade cica nem akart lemaradni a fotóról...vagy a sütiről?:P


Sajtos kocka
Hozzávalók:
50 dkg liszt (CH 381,5g)
10 dkg vaj (CH 0,4g)
10 dkg Krémsajt (Medve Tejszínes - CH 4,0g)
3 db Medve sajt (A kisebbik fajtát használtam - CH 4,2g)
20 dkg tejföl (CH 7,6g)
3 tk só (CH 0,0g)
1 tojás + 1 tojás sárgája (CH 1,2g)
1 cs sütőpor (CH 0,0g)
A tetejére: a maradék tojásfehérje (fent számoltam vele) + 5 dkg reszelt trappista sajt (CH 0,8g)
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tetejét a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt sajttal megszórjuk, végül pizzavágóval kockára vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokos légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

CH összegző:
Az egész adag 65 db kockát adott ki: 399,7 gramm
1 kocka: 6,1 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly