2011. július 3., vasárnap

Málnás semi-frio

Csütörtökön találtam rá a receptre Bors&Peppernél, rögtön eldőlt, hogy ez lesz a vendégváró desszert (egy klasszikus kókuszgolyó mellett). Nem csalódtam, bár bevallom, hogy nekem kicsit édes lett, szóval legközelebb cukormentes sűrített tejjel készül és saját ízlésű cukrozással. De lesz legközelebb, mert nagyon bejött:)


Málnás semi-frio
Hozzávalók (20x20-as forma):
1 csomag málnás gyümölcskocsonya (Alsa - CH 27,6g)
2 dl tejszín (CH 6,0g)
20 dkg cukrozott sürített tej (CH110,6g)
3 db zselatinlap (CH 0,0g)
15 dkg darált Győri Édes keksz (CH 101,6g)
7,5 dkg olvasztott vaj (CH 0,3g)
20 dkg málna a tetejére (CH 10,8g)
1. A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összemorzsoljuk és a tál aljára simítjuk. 
2. A zselé felét elkészítjük, ahogy a csomagoláson van, csak fele annyi vízzel. (avagy a fél adag porhoz negyed adaghoz való vizet használunk). 2 zselélapot 1-2 ek. hideg vízben picit beáztatunk, majd hozzádjuk a még meleg gyümölcskocsonyához. Megvárjuk, míg kihűl. 
3. Közben a tejszínt felverjük és belekeverjük a sürített tejet. A már kihűlt kocsonyát belekeverjük a tejszínbe és ráöntjük a kekszre. Hűtőbe tesszük dermedni. 
4. A kocsonya másik felét elkészítjük, csak 1 plusz zselélapot adunk hozzá. A málnát a torta tetejére halmozzuk és ráöntjük a kocsonyát. 2-3 órát legalább a hütöben dermesztjük tálalás előtt.


CH összegző:
8 szelet összesen: 256,9 gramm
1 szelet: 32,1 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly