2011. szeptember 7., szerda

Pizza alá Jamie Oliver

Nagyon régóta rajta van a kipróbálásra várok listáján, csak éppen amikor begyúrom a tésztát mindig elfeledkezem róla. Na de ma végre nem:)


Pizza alá Jamie Oliver
Hozzávalók:
20 dkg liszt (CH 152,0g)
5 dkg búzadara (CH 36,7g)
negyed kocka friss élesztő (CH 0,0g)
1 csipet nádcukor (CH 0,0g - nem tudtam lemérni)
1 kk só (CH 0,0g)
155 ml meleg víz (CH 0,0g)
2 ek olívaolaj (CH 0,0g)
1. Az élesztőt 1 dl cukros meleg vízben felfuttatjuk.
2. Összedolgozzuk a hozzávalókat és hagyjuk duplájára kelni.
3. Lisztezett felületen tepsi méretűre sodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ízlés szerint megpakoljuk.
4. Előmelegített sütőben jól megsütjük, majd jóllakunk vele:)

CH összegző:
A tészta összesen feltét nélkül: 188,7 gramm

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly