2011. december 24., szombat

Libamájhab

Ez az Szent Este újabb követelménye, a libamáj. Ezúttal habot készítettem belőle, nem a szokásos fokhagymás verzió készült. KáeM szerint ez egyenesen a libamáj meggyalázása…meg a piritósé is:P Ő a klasszikus vinulatra szavaz. Nekem azért tetszett:) És természetesen el is fogyott.


Libamájhab
Hozzávalók: 
35 dkg libamáj (CH 22,1g)
1 hagyma (5 dkg - 4,2g)
kevés libazsír (CH 0,0g)
1 dl fehérbor (CH 3,0g)
1 gerezd fokhagyma (3g - CH 0,8g)
1 dl édesítetlen habtejszín (CH 3,0g)
só, bors, szerecsendió, szegfűbors (CH 0,0g)
Elkészítése: A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott feldarabolt májat, felöntjük a borral, és fedő nélkül kb. 10 percig pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és megszórjuk sóval meg borssal. A májat a visszamaradt szafttal és kevés tejszínnel sima péppé dolgozzuk a késes robotgépben. A maradék tejszínt kemény habbá verjük csipetnyi sóval, majd óvatosan hozzákeverjük a májpéphez. Végül további sóval és borssal, illetve őrölt szerecsendióval és csipetnyi szegfűborssal ízesítjük. Pirított kaláccsal/kenyérrel, lilahagymával tálaljuk.

CH összegző:
14 pirítósra elegendő adag: 33,1 gramm
1 szelet pirítóson: 2,4 gramm
/A piritós kenyér nincs beleszámolva!/

2 megjegyzés:

  1. Ne haragudj, de erőteljesen egyetértek azzal, aki azt mondta neked, hogy ez a libamáj meggyalázása. Sose értettem miért kell leturmixolni, főleg tejszínnel keverni. Huh.

    VálaszTörlés
  2. @Kriszta Azért olyan sokban nem változott meg tőle, csak formailag:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly