2012. január 10., kedd

Étvágygerjesztő zeller

Wang mester Gizella utcai éttermében ez az előétel számomra. Lényegében sáska módra szoktuk eltüntetni. S legutóbbi ottjártunkkor megkérdeztem a receptet is…csak az alapanyagokat árulták el. Nem lett rossz, bár meg kellene tanulnom rendesen vékonyra szeletelni a zellert/sárgarépát és kicsit több cukor/kevesebb ecet kell bele legközelebb.


Étvágygerjesztő zeller
Hozzávalók:
20 dkg szárzeller (halványítózeller, angol zeller - CH 10,0g)
2 dkg sárgarépa (CH 1,6g)
1 dkg cukor (CH 10,0g)
1 ek szezámolaj (12 g - CH 0,1g)
1 ek szójaszósz (5 ml - CH 1,3g)
1 ek rizsecet (CH 0,0g)
1 ek sima ecet (CH 0,0g)
A zellert és a sárgarépát hosszúkás vékony szeletekre vágjuk. Az öntet hozzávalóit alaposan összerázzuk, majd tálaláskor leöntjük vele a zellerrel elkevert répát. 

CH összegző:
A teljes adag összesen: 23,0 gramm

5 megjegyzés:

  1. Ez, meg a fafüle saláta (http://m.blog.hu/va/varosban/image/201012/wang/P1000426.JPG)is elképesztően jó előétel Wangnál!

    Én is űztem már ezt a receptet, egy hasonlót találtam erre, de a tieteket is kipróbálom és köszi!

    http://www.ifood.tv/recipe/celery-and-carrot-salad

    VálaszTörlés
  2. vékony vágásra javaslom kés helyett az előre beirdalt zellerre a zöldséghámozóval rámenni. Én így szoktam hajszálvékonyra vágni a répát meg mindent a wokba.

    VálaszTörlés
  3. Kicsicsipos! Köszi:) Azóta megvan a tökély verzió:) Meg is kéne írni;) És igen a zöldséghámozó lett a nyerő vágási mód...de egyszer megtanulok bárdozni:D

    VálaszTörlés
  4. Közben meglett a Wang receptje is a Paprika TV-n:

    Hosszúkás, nagyon vékony szeletekre aprítjuk a répát és a zellert is. Egy tálba hideg vizet teszünk, és abban áztatjuk a felaprított zellert és répát. Szószt készítünk 3 evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál rizsecet, 1 kiskanál glutamat, 0,5 kiskanál cukor, 0,5 kiskanál só, pár csepp szezámolaj összekeverésével. Egy tálba helyezzük a leszűrt zöldségeket, ráöntjük a szószt és tálaljuk.

    VálaszTörlés
  5. Kicsicsipos! Köszönöm szépen, nagyjából ez lett a saját végleges verzió is áztatás nélkül:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly