2012. március 19., hétfő

Graham bagett

Vagy mondjuk olyasmi…formára legalábbis. Mert idő az nem kellett rá olyan sok.  A mai vacsora abszolút siker terméke, legalábbis Anyósom számára. Na jó nekem is nagyon tetszik. Az eredeti ötletet Ritánál találtam. 

Graham bagett
Hozzávalók:
20 dkg graham liszt
20 dkg kenyérliszt
2,5 dkg élesztő
2 ek olívaolaj
1 kk só
csipet cukor
1,5 dl langyos víz
0,5 dl tejszín
A hozzávalókat a dagasztókarral összedolgozzuk, majd letakarva duplájára kelesztjük. Ezután háromfelé szedjük a tésztát, s megformázzuk a bagettet. A bagett sütőben hagyjuk ismét duplájára kelni, közben a sütőt előmelegítjük és némileg begőzöljük (az aljában teszünk egy lábosban vizet). Tojással lekenjük a bagetteket, mielőtt betoljuk a sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Kívül ropogós, belül foszlósféle;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly