2012. július 1., vasárnap

Halaromájú sertéscsíkok

Kínai ebéd itthon. Nem lehet egy fogással, mert az nem lenne igazi kínai. Zellert sajnos nem kaptunk, sőt tofut sem a leveshez, de enélkül is finom volt. A padlizsán sem lett rossz, bár nem a megszokott íz - újfajta babpasztám van. Ez az új fogás viszont remek lett. Biztosan máskor is elő fog kerülni, bár van egy-két újdonság tervben;) A receptet egyébként a tanfolyamon tanultuk.



Halaromájú sertéscsíkok
Hozzávalók:
20 dkg sertéscomb
3 ek étkezési keményítő
1 tk Erős Pista
2 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
1 nagyobb szál újhagyma
1 ek szárított fafülegomba
1 kisebb sárgarépa
só, cukor
1 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
csipet Na-glutamát
A húst félig fagyottan nagyon vékony csíkokra vágjuk, majd keményítővel és kevés vízzel összedolgozzuk. Bő olajat hevítünk és 5 perc alatt kisütjük benne a sertéscsíkokat. Ezután lecsepegtetjük. A fokhagymát összezúzzuk, a gyömbért, sárgarépát megtisztítjuk és hosszúkás csíkokra vágjuk. A gombát áztatás után szintén hosszúkás csíkokra vágjuk. Ezután a wokban kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk az Erős Pistát, a fokhagymát, majd felöntjük vízzel. A hús kivételével mehet bele a többi hozzávaló. Összerotyogtatjuk, keményítővel megfelelő sűrűségűre varázsoljuk, végül hozzáadjuk a húst is és összerázzuk vele. Főtt jázmin rizzsel tálaljuk.


Rémlik, hogy a tanfolyamon uborkát is tettünk bele, de ez most elmaradt. Nem hiányzott belőle. A maradékot, mert hogy két nap fogyasztás után még akadt, a szomszédok ették meg, akik szintén jónak minősítették:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly