2012. szeptember 7., péntek

Bőrös malackaraj hagymás tört burgonyával

Az úgy kezdődött, hogy tegnap a forgatás piacozós részén kérés volt, hogy azért vegyünk is valamit…na puff, kicsit sem így készültem. Azért odasomfordáltunk kedvenc hentesemhez (nem a szokott csapat volt ott, de ők is pont olyan kedvesek voltak, mint a srácok szoktak lenni). Kérdeztem mi ajánl, s amikor a malachúst mondta rögtön felcsillant a szemem. Gazdára is talált nagyjából fél kiló (azaz 4 szelet) bőrős csontos karaj. Ma csak azt kellett kitalálni, hogy mi is legyen belőle, mert ugyan nem akartam főzni, de hát ilyenkor valahogy mindig alkotás lesz a vége:) Nem bonyolítottam túl, úgy gondolom, hogy ez a fogás, pont egyszerűségében nagyszerű.


Börös malackaraj
4 szelet csontos bőrős malackaraj
4 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
1 jó evőkanál sertészsír
A zsírral kikenjük a tepsit, majd belesorakoztatjuk a sózott, borsozott hússzeleteket. Tetejére vagdossuk a fokhagymát, mindegyik szeletre teszünk egy keveset a zsírból, majd 200 fokos légkeveréses sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre, pirosra sütjük. 

Hagymás tört burgonya
60 dkg krumpli
1 fej hagyma (10 dkg)
1 ek sertészsír
A krumplit sós vízben puhára főzzük. Közben a nem túl apróra vágott hagymát a zsíron barnára pirítjuk. A megfőtt krumplit leszűrjük, hozzáadjuk a hagymát és áttörjük. Esetlegesen utólag sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly