2012. december 27., csütörtök

Karácsony 2012.

Idén rajtunk volt a vendéglátás sora ezúttal helyszínileg is;)


Időben megsütöttem a száraz süteményeket (ezt+ezt+ezt) és el is pakoltam, hogy biztosan maradjon belőle. Megterveztem a menüt, amit persze időközben párszor újraterveztem, bevásároltunk, előkészültünk. A fa vásárlást mondjuk nem siettük el, szinte az utolsó pillanatig vacilláltunk, hogy vágott fenyő, vagy mű. Nos mivel találtunk korrekt áron tetszetős műfenyőt, hát ez nyert…mert illata egyiknek sincs, takarítani viszont ezután kevesebbet kell (igen a Normann is jól bírja, csak az ára egy ekkora méretűnek már erősen veri az ingerküszöbömet). Volt már egyszer műfenyőnk, az ilyen extra gatyi leárazáson vásárolt darab. Most megnéztük a szuperdrágákat is…hát azért annyira durván egyik sem győzött meg róla, hogy megérni az 5 néhol 6 számjegyű árát. Találtunk köztes megoldást, szerintem feldíszítve teljesen barátságos. :) Bár jövőre egészen más elképzeléseim vannak a díszekről, színekről. 


24-én kis családunk ünnepelt. A menü szokásosan valami aszalt szilvás (idén mondjuk nagyobb adagban, mert hát ez igazán finom melegítve is) ebédre és libamáj vacsorára (idén semmi gyalázat, csak a szokványos…bár félő volt, hogy elmarad, mert hogy 21-én még sehol sem volt hozzá az alapanyag, s erősen kérdéses volt, hogy bevállaljuk-e a beszerzést a hétvégére:P De KáeM lelkes volt és 22-én reggel elrongyolt érte, s állítása szerint még csak igazán tömeg sem volt). Sütemények a már említettek. Nem maradtunk éhesek.


25-én a szüleim és a bátyámék jöttek látogatóba. Levesnek készült egy tárkonyos zöldségleves, csak levesbetétnek a csurgatott tészta helyett májgaluska került (nem gombócoztam, hanem nokedli szaggatóval készült), ez nagyon jól sikerült. Aztán főételnek rakott csirkemell volt, illetve lecsós tarja, ami annyira csípős lett, hogy még apukámat is megizzasztotta. Harmadik főételnek kínáltam az asztal szilvás pulykát. Köretnek rizs és sült krumpli volt, utóbbival kicsit küzdöttem, mert nagyon nehezen akart sülni, pedig a szokásos módszerrel készült. Sebaj, állítólag senki nem maradt éhes. Ja volt még némi vitamin saláta is. Desszertnek pedig egy capuccino torta a száraz sütemények és a sós rágcsa mellé. Vacsorára - ahogy általában - már teljesen elteltünk a traktával, így simán csak melegszendvicset rágcsáltunk.:P


26-án KáeM családja volt a vendégeskedő csapat. A menü egészen hasonló volt, a levest eleve úgy főztem, hogy elég legyen. A rakott csirkéből készült egy újabb adag. Sógorom kedvéért volt pár rántott sertés szelet. Maradt az aszalt szilvás pulyka is, s a köretek sem változtak, csak friss verzió készült: rizs, hasáb, vitaminsaláta. Desszertnek kivitorta készült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly