2012. december 25., kedd

Sajtos keksz

Nem ez volt a terv, de megláttam és megfogott az egyszerűsége. Nem utoljára készült. Nem változtattam az eredeti recepten semmit, a szövegen sem…csak kiszámolgattam:)


Sajtos keksz
15 dkg reszelt sajt (Karaván - CH 2,4g)
15 dkg liszt (CH 108,0g)
15 dkg hideg vaj (CH 0,6g)
egy kávéskanál só (CH 0,0g)
csipetnyi őrölt bors (CH 0,0g)
3 evőkanál hideg víz (CH 0,0g)
A hozzávalókat nagyon gyorsan (hogy a vaj ne olvadjon meg) összegyúrjuk. (Nálam BB dolgozott meg vele) Az így kapott tésztát két részre osztjuk, mindkét feléből egy-egy hosszú, kb. 4-5 cm átmérőjű hurkát formálunk. A hurkákat jó szorosan a sütőpapírba vagy alufóliába tekerjük, aztán 15-20 percre mélyhűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Az egyik tésztahurkát kivesszük a mélyhűtőből, és kb. fél centi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egymástól minimum 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sütőbe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszük elő, mikor az első adag már megsült, és azt is összevágjuk, tepsibe rakjuk. A sütési idő mindössze 10-12 perc. Vigyázat, ez a süti nagyon könnyen megég, és akkor a sajt keserű lesz!

CH összegző:
Nekem 130 darab jött ki összesen ebből a mennyiségből (két tepsibe belefért), összesen 111 gramm szénhidráttartalommal. Egy darab esetében így 0,9 grammal számolhatunk…ami mondjuk nem hátrány, mert nagyon eteti magát;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly