2013. június 21., péntek

Csülök Sarok

Kihasználtuk, hogy Anyósomnál van ki vigyázza a fiúk álmát, s elkezdtük felderíteni a győri (később nyilván Győr környéki) éttermeket. Kapásból ezt néztük ki, mert annyira csábító volt a plakátjukon lévő csülök, hogy nem tudunk ellenállni. Kár is lett volna.


Másod osztályú az étterem, közepes árakkal, korrekt szerethető - visszatérésre csábító - étlappal. Ezúttal kétszemélyes kemencés "tálat" választottunk. Az idézőjel a találásnak szól, mert hogy nagyon tetszett a tepsiben tálalás ötlete (szívemnek extra kedvesen Bonyhádról származó zománcos tepsiben;)). 


Az italnak választott limonádéval teljesen elbűvöltek, mert hogy nem geil cukorsziruppal készült, hanem igazi facsart citromból, s a cukrot külön hozták ki hozzá, ízlésünkre bízva a mértékét. (Ízlésünk érintetlenül hagyta a cukor adagolót) 


Az ételünkre pont annyit kellett várni, hogy elhiggyük frissen készült, de ne túl sokat, ahhoz, hogy féljünk tőle a malacot is most vágták:P Teljesen rendben volt a tál, bőséges hús és köret adagok. A pirított krumplival nem voltam elégedett, valahogy nem passzolt az egyébként tökéletesen fűszerezett húsok mellé. A rizs rendben volt, a pluszban rendelt uborkasaláta is. Nem bántam volna, ha eleve a tálon is adott némi savanyúság…amolyan szép és ehető kategóriás:) A húsok közül az oldalas kiemelten finom volt, de a csülök, az mindent vitt, fűszeres-omlós szuper. 


Desszertet nem választottunk, mert további terveink voltak (Bergmann….nincs nyitva este, Patio….elköltözött, nem messze, de éppen annyira, hogy a helyére költözött Matisban együnk sütit…de a cukrászdai élményekről majd egyben később), meg amúgy is a szokásos - lássuk be unalmas - skálán mozgott a kínálat. (Palacsinta, somlói és társaik) 

A kiszolgálás korrekt, bár nem túl kedves volt. (A másik pincér barátságosabb lett volna, de végülis mindegy.) A csomagolást mondjuk megoldhatták volna elegánsabban, mert hogy lényegében minden maradékot egyetlen mozdulattal zuttyantottak bele egy elviteles dobozba, másnap aztán megcsodálhattuk az uborkasalátával kiegészített valódi vegyesköretet, alias összekeveredett rizs és krumpli, no meg játszattunk horgászosat, hogy a húsok hol is találhatóak a körettengerben:P Ennek ellenére alapjaiban teljesen elégedettek voltunk, s vissza is fogunk még térni várhatóan. 


Apró plusz megjegyzés, hogy kártyával nem lehet fizetni, ami minket mondjuk nem lepett meg, de a mellettünk étkezőket nagyon. Illetve, hogy kicsit sem figyeltek a dohányzásos dologra:(

Csak néhány kép és szó pluszban a második látogatásról (2013. június 29.):


Ezúttal bent foglaltunk helyet, nagyon igényes a benti rész, és nagyon kedves volt a pincér. A limonádé ismét tökéletes. Az előételnek választottunk ketten egy Tormás füstölt csülökkrém pizzakenyérrel elnevezésű fogást. Nem csalódtunk…ezt otthon is elő kéne adni, nyammogással fogyasztottuk. :) Főételnek KáeM Ropogós egész csülököt kért hagymás tört burgonyával, én egy diszkrét Vándor pecsenye (sült csülök, roston csirkemell, roston sült tarja, párolt káposzta, hagymás tört burgonya) mellett döntöttem. Bőségesen jóllaktunk….még hétfőn négyen a maradékból pluszban:P

Egy kollázs a 2014-es első látogatásról...a csülök ismét tökéletes, ahogy az előételnek választott sajtkrémleves is. A desszert..alias málnás tiramisu viszont nem győzött meg, valahogy gyümölcsösebbre számítottam, s ha már így tiramisu gyümölcsöntettel, akkor meg kicsit ragadós volt a krém, nem is fogyott el.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly