2013. szeptember 23., hétfő

Vaníliás körtetorta


Volt maradék leves tegnapról. Ma nem akartam komoly kíséretet. Ezt a tortát meg már régebben kinéztem. Végre kipróbáltam a "Vijjámos" formát is. A forma klassz. A torta sem rossz. A csokiöntet masszív, nekem kicsit túl masszív. 


Vaníliás körtetorta
50 dkg körte (6 db - CH 60,0g) 
25 dkg liszt (CH 180,0g) 
18 dkg cukor (CH 180,0g) 
2 evőkanál olíva olaj (CH 0,0g) 
1 csomag sütőpor (CH 0,0g) 
2 tojás (CH 1,2g) 
1 vaníliarúd kikapart magjai (CH 0,0g) 
A meghámozott összedarabolt körtéket 3 dkg cukorral összefőzzük. Nem kell teljesen pépes legyen, de ne maradjon kemény. Amikor ez kihűlt elkészítjük a piskótát. 
A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vanília kikapart magjával. Beletesszük az olajat és a megfőzött körtét a levével együtt. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Zsírozott lisztezett tortaformába simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben 40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

CH összegző:
18 ujjnyi szelet összesen: 421,2g
1 szelet: 23,4g

"Vijjámos" megcsonkolva:P

Tejszínes csokoládéöntet 
Hozzávalók:
2dl tejszín (CH 6,0g) 
200 g étcsokoládé (CH 102,8g) 
A tejszínbe beletördeljük a csokoládét és olvadásig melegítjük. Forrón kínáljuk a tortához, meg később megszilárdul. Trüffel jellegű lesz.;)

CH összegző (mondjuk hozzávetőlegesen, mert nálunk messze nem fogyott el!):
8 adag összesen: 108,8g
1 adag: 13,6g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly