2013. október 31., csütörtök

Wang mester - Gizella utca újratöltve


Tekintettel arra, hogy most már jó pár éve törzshelyünknek nevezhetjük az éttermet (mert ha étterembe mennénk általában ez az első gondolat és többnyire ennél is maradunk, meg azért nem kicsit ismer már minket jól Zsolt a pincér), teljesen furcsa, hogy még nem írtam róla. Készültem többször is, van rengeteg fotóm is, de mindig elmaradt. Most viszont az újranyitás aprópóján végre születik bejegyzés:D


Nos hát akkor kezdjük az elején, elvileg szeptemberben nyitott volna újra az étterem, ez jócskán elcsúszott és október közepe lett belőle. Részemről nem találtam nagy sajtó-megjelenést ennek kapcsán, de kissé mással is voltam elfoglalva az elmúlt időszakban. Ma végre eljutottunk, előregondolkodva foglaltam asztalt, mert nyilván nagy az érdeklődés ennyi idő zárkozottság után, meg hát az újdonság is vonzó. Jól tippeltem, telt ház volt, ottlétünk alatt három párost is el kellett küldeniük, mert nem tudtak asztalt adni. 


A design teljesen megváltozott, részemről nagyon tetszik. Kínai, de nem a szokott csicsás módon. Kellemes, hangulatos, minimalista :) A pincér változatlan (bár igényes fekete egyenruhában!), Wang mester is - aki végig ott sétálgatott a vendégek között, vagy hozott egy-egy halloween tököt;). A kiszolgálás tehát még mindig tökéletes, bár nagyon kellett tekerniük a telt ház okán, de ügyesen vették az akadályt és kicsit még beszélgetni is tudtunk Zsolttal ;) (Nem húztuk az időt, gyorsan ettünk és távoztunk is, hogy másnak is legyen esélye az este folyamán kipróbálni az újdonságokat.) 



Az étlap egyenlőre ideiglenes már ami a kinézetet illeti, a fogások már a véglegesek (hogy képet is kaphassunk róla mit is fogunk enni, rendelkezésre állt egy iPad, amin a már kész gasztrofotókon láthatóak a fogások;)). Sok újdonság nincs rajta, viszont jelentősen rövidebb lett. S a megmaradt fogások új tálalást és néhol új elkészítési módot is kaptak. Minden fogásnak egyedi tálalás jár, ami azt jelenti, hogy nincs gyakorlatilag két egyforma tányér:) Az új designból részemről nagyon nem tetsző pont volt ez a figura a tányérokon…mintha a Star Wars valamelyik szereplője lenne:S S nem is igazán éreztem összeillőnek a kiemelten szép pálcikákkal (arany a hölgyeknek, ezüst az uraknak..vagy fordítva, már nem emlékszem:P), az általános designnal, az asztalon helyet kapó virággal, vagy akár a tálalással úgy magával. 

Ég és föld oldalas

Frissen sült húsos derelye ("mókásak" voltak az új asztalon a sérülések...nem is értem ilyen rövid idő alatt hogyan kerültek oda:S)

A marha és a Gong bao csirke, no meg a rizsek

A bárány:D


Italnak a szokásos kókusztejet nem tudtuk választani, mert nem volt, így hát Zsolt ajánlására kipróbáltunk egy szilva-italt (kvázi valamiféle hideg szilvás fekete tea), ami nagyon meggyőző volt :) Előételből két félét választottunk: Ég és föld oldalas illetve Frissen sütött húsos derelyét. Előbbi nem volt meggyőző, túl édes volt, és a hús/csont arány sem volt annyira vicces. A derelye hibátlan volt, csak kicsit kevés...persze ne az előétellel lakjon jól az ember:P Főételnek feltétlenül ki kellett próbálnunk az újragondolt Gong-bao csirkét (lótusszal;)), Faszénen sült bárány, illetve csípős marha fekete babbal (ennek nem emlékszem a pontos nevére). Köretnek főtt jázmin rizst kértünk természetesen. A főételeket teljesen hibátlannak éreztük ízvilágra. 

A tök, amit Wang mester személyesen hozott ki az asztalunk melletti "ablakba":D
Az árak és az adagok mentek még át nagy változáson a design mellett. Az adagok nagyjából a felére csökkentek, az árak meg úgy 20 %-al lettek magasabbak (A fenti fogásokért, három fél literes üditőért és a maradék elcsomagolásáért - bár most nem jelentek meg a dobozok külön a számlán, mint régen! - borravalóval 16.000 pénzt hagytunk ott). Látványosan egy másik kategóriát céloztak meg…csak hát első osztályú kínai étteremről nem igen lehet hallani;) Persze - ahogy Zsoltnak is ígértük - ez nem fog visszatartani attól, hogy továbbra is a törzshelyünk legyen Wang mester étterme, csak a közgazdász lelkünk valahol kissé aggódik, hogy a modell nem fenntartható hosszú távon, de ne legyen igazunk és sok szerencsét kívánunk :D (A honlap egyébként még nem frissült igazán, és nem én voltam az első, aki írt az új verzióról - itt egyébként jó kis összehasonlító képek is vannak;))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly