2014. június 25., szerda

Amerikai palacsinta

Csináltam már, csak akkor másik recepttel dolgoztam. Ez most a nosalty-ról indult, aztán kicsit alakult, de tökéletes lett, habos könnyed és hidegen is élvezhető, ez marad az állandó versenyző ebben a témában;)



Amerikai palacsinta 
Megkeverte...
20 dkg liszt 
1 tasak sütőpor 
csipet só 
2 dkg porcukor 
3 dl tej 
1 tojás 
2 dkg vaj
A száraz hozzávalókat összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tojást, és elkezdjük keverni. Apránként adagoljuk a tejet, hogy szép sima legyen. (Lehet, hogy nem kell ennyi tej, függ a tojás méretétől, a liszt minőségétől, meg persze a holdállástól is). Ezután száraz serpenyőben kis adagokkal kisütjük. (Mikor kezd lyukacsos lenni a teteje, akkor kell megfordítani. Nálunk 12 db lett a fenti adagból. És ezúttal epres joghurttal ettük.

...jól megette:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly