2015. január 14., szerda

Vonat-torta 2.0


A kudarc után sem adtam fel, elvégre láttam, hogy mi a probléma, hát tudtam, hogy mi lesz rá a megoldás. Tulajdonképpen kókuszkocka lett, csak kókusz nem került rá. Nem bánták a fogyasztók, a forma nagy siker volt, meg a rakományként betöltött Smarties is (többször kellett utántölteni:P). Legközelebb praktikussági okokból azért meglesz a kókuszba forgatás is, mert úgy kevésbé ragad…esetleg a klasszikus mártogatós máz helyett, sima csoki mázzal dolgoznék.


Vonattorta – Kókusz kocka kókusz nélkül
A piskóta:
2 db tojás
30 dkg liszt
2 dkg margarin
2,5 dl tej
2 ek méz
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
A vajat, a porcukrot és a tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a mézet és a tejet és végül a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsibe töltjük és 160 C° -on megsütjük. Néhány percig várunk, majd egy rácsra téve megvárjuk, amíg kihűl, ezután vágjuk a megfelelő formára (ismét ezzel próbálkoztam).

A mártogatós mázhoz: 25 dkg Rama margarin, 35 dkg cukor - lehet kristály is, mert úgy is fel kell olvasztani, 4 dkg kakaó, 1 dl tej
A hozzávalókat a margarinnal összeolvasztjuk és felforraljuk. Ezután egyenként belemártjuk a formákat és ügyesen összerakjuk, rátesszük a kerekeket is (Milka kekszet használtam hozzá). Hűtőbe tesszük dermedni. Én a tálaláshoz rajzoltam a tálcára egy sin-pályát és rakományként megtöltöttem smartiessal. 




Update: sokkal később, már a Segítsütin is túl, egészen mást keresgéltem és ráakadtam erre…avagy nem csak az én buksimban állt össze a kókuszkocka és a vonattorta téma :) Legközelebb a formázást is inkább innen csenem, mert egyszerűbb vele dolgozni :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly