2015. május 21., csütörtök

Delhi Darbár Indiai étterem



Próbáltunk már többet, de – minden hátránya ellenére – eddig a Punjub maradt a kedvenc…szép emlékek;) De mostantól ez másként lesz, mert hogy rátaláltunk erre a helyre. Az úgy kezdődött, hogy hajat festettünk a barátnőmnél. Aztán már a falat rágtuk éhségünkben, de a pasija késett. Így minden távoli tervet megvétoztunk és minél közelebbit kerestünk. Ez éppen séta távolságra volt és indiai szinte mindig jöhet. (De amúgy is jobb helyen van parkolás szempontból, mint a Punjub)

Belépve egy hangulatos kicsi étteremben találtuk magunkat, ahol több asztal is foglalt volt…indiaiak foglalták el…innen mondjuk már nem volt nagy meglepetés, hogy jót ettünk;)

A pincérek kedvesek, udvariasak, a konyha gyors. Az árszínvonal pedig kellemes (olcsóbb, mint a már emlegetett), lehet kártyával fizetni, bár néha akadozik a matuzsálemi terminál. Az étlapról ismerős fogásokat is választottunk, meg újdonságokat is. Nagyon finomat ettünk, nem is tudom felsorolni, hogy mi mindent kóstoltunk meg és még mennyi mindent néztünk ki az étlapról, amiért érdemes visszatérni. (S azóta már ismételtünk is és megint tökéletes és visszacsábító volt minden)


Kiemelném a naan- féleségeket ebből vegyes kosarat kértünk és ez pont így volt jó. Édes naant ugyanis eddig még nem ettem, de máskor biztos fogok. Barátnőm kóstolt egy joghurtos csicseriborsó salátát, ez is nagyon tetszett. (Másodszor én is kértem, akkor ez egyébként nem volt annyira finom.)
Italból rózsalimonádét ittam, ami nagyon különleges, de természetesen van mangó is, ami az indiai kötelező eleme :)

A lényeg a lényeg, hogy klassz a hely, aki teheti és szereti az indiai ízeket, az mindenképpen próbálja ki.


(A második látogatáskor is minden nagyon finom volt, kiemelném a padlizsánkrémet…mert ezt az isteni jelzővel illetném, amit itthon is ki fogok kísérletezni).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Printfriendly