2015. június 4., csütörtök

Kókusztejes melange

Az úgy volt, hogy volt egyszer régen volt egy kókuszos ízesítésű limitált nespresso;) Az nagyon nagy kedvenc volt. Azóta is terveztem, hogy megpróbálom az ízvilágot legalább megközelíteni. Nyilván egy kókusz-szirup nagy segítség lenne, de azt mindig elfelejtem beszerezni. Ellenben akadt otthon egy kókusz tej…hát legyen egy próba.



Kókusztejes melange
2 dl kókusz tej
0,5 dl tej
0,5 dl presszó kávé
1 tk méz
A kókusztejet a tejhabosítóval felhabosítjuk…felfedezzük, hogy messze nem habosodik annyira, mint a sima 2,8-as tej. Sebaj…félretesszük a meleg kókusztejet, s habosítunk egy adag sima tejet. A csésze aljába kerül egy teáskanál méz, erre jön óvatosan a tej, majd a tetejére a tejhab, végül óvatosan vékony sugárban beleöntjük a presszó kávét is. Igazán finom lett, bár már kissé túl édes, s nem egészen az az íz, amit az ízesített kávé hozott, de mindenképpen frissítő és különleges alternatíva :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly